slogan

Pratite nas facebook twitter youtube rss

Seljak pronašao izgubljeni novac Pabla Eskobara!

utorak, 17 novembar 2015 Autor/Izvor  zanimljivostidana.com

Poznati svetski najveći kralj droge Pablo Emilio Eskobar Gaviria je na vrhuncu svoje karijere snabdevao skoro 80 posto kokaina u SAD."Kralj kokaina", bio je najbogatiji kriminalac u istoriji, sa poznatom procenjenom neto vrednosti od oko 30 milijardi dolara....
do ranih 90-ih, a oko 50 milijardi kada uključimo i novac koji je zakopan u različitim oblastima Kolumbije.

Na vrhuncu svoje moći, Eskobarov kartel švercovao je neverovatnih 15 tona kokaina (u vrednosti od pola milijarde dolara) u SAD svaki dan. On je zarađivao toliko novca da je trošio 1.000 dolara nedeljno kako bi kupio dovoljno gumica da zamota novac.

On je imao toliko novca da ne bi nikada mogao da ih potroši. Zvuči gotovo neverovatno ali on je imao više od 800 luksuznih vila širom Kolumbije, u njegovom vlasništu bilo je nekoliko fudbalskih timova, davao je milijarde dolara da pomogne izgradnji bolnice, škole, programe rada, a čak je i obnavljao čitava geta za siromašne ljude u Kolumbiji.

Ali koliko god ulagao u razne investicije, on je i dalje imao previše novca koje je mogao da potroši te je na kraju morao da ogromne svote novca sakriva.

Tako je Eskobar počeo da zakopava novac širom Kolumbije. Lokacija svake "jame" bila je poznata samo Pablu i njegova tri najbliža saradnika.
Kada je Pablo ubijen, 2. decembra 1993.godine mnoge lokacije ovih "jama novca" umrle su zajedno sa njim. CIA je procenila da bi trebalo da ih bude oko 100-njak koje tek trebaju da budu otkrivene, od kojih svaka sadrži između 500. miliona do milijardu dolara.!

Vratimo se u današnje vreme. Upoznajte Hose Mariena Kartolosa, 65-godišnjeg farmera koji je nedavno dobio 3.000 dolara od kolumbijske vlade da mu pomognu da započne posao sa palminim uljem na zemlji koja je u njegovoj porodici više od 200 godina. Dok je kopao jarak za navodnjavanje plantaža, Hose je otkrio nešto veliko ispod nogu. Nakon daljeg iskopavanja, video je nekoliko velikih plavih kontejnera sa nečim neverovatnim unutra.

Dolare, ali ne samo nekoliko stotina dolara, ne nije ni milion dolara, ma ni 100 miliona dolara. Ovaj 65-godišnji zemljoradnik samo sa košuljom na leđima uspeo je da pronađe jednu od Eskobarovih jama za novac koja je sadržala neverovatnih 600 miliona dolara.! Zavrtelo vam se sad u glavi kome ne bi!?

Još uvek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

Ova vest će najverovatnije stvoriti modernu "Zlatnu groznicu", a od sada će vervoatno ljudi će kao stada ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i opremom za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih "novčanih" jama.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

LIVE streaming

Radio Stari Grad [aac]

Radio Stari Grad [mp3]

RSG TOP 44 [mp3]

RSG Relax [mp3]

RSG Party Time [mp3]

Ovi streaming kanali se ne emituju iz Srbije. Radio Stari grad nije odgovaran za sadržaje istih.