slogan

Pratite nas facebook twitter youtube rss

Vatrogasci iz Dubaija ubuduće koristiće leteće jetpackove!

utorak, 17 novembar 2015 Autor/Izvor  zanimljivostidana.com


Svi znaju da gašenje požara na višim spratovima zgrada i nekih građevina predstavlja poseban ali i izuzetno težak posao za sve vatrogasce u svetu...

S obzirom na veliki broj solitera u Dubaiju, vlasti ovog emirata uskoro uvode takozvanu "leteću vatrogasnu službu". O Čemu je vode reč? Reč je o vatrogascima grada Dubaija koji će požare gasiti posebno opremljenim letećim jetpackovima.

Služba za civilnu zaštitu Dubaija od kompanije Martin Aircraft već je naručila 20 ovakvih letelica odnosno 20 jetpack-ova, a u toku je izgradnja simulatora za obuku vatrogasaca-pilota jetpacka.Inače ovi leteći jetpackovi mogu dostići brzinu od 45 km na sat, a mogu dostići visinu do 915 metara.

Inače cena jednog Martin Aircraft jetpacka bez dodatne opreme iznosi oko 35.000 dolara, a pretpostavlja se da će posebno opremljene letelice koje će služiti vatrogascima Dubaija za gašenje požara biti i mnogo skuplje.

Međutim, mnogi se slažu kako ova cifra ne pretpostavlja preteran problem za ovaj bogati emirat.

Ali isto tako veliki broj građana Dubaija sumnjaju u efikasnost ovakvog načenja gašenja požara, te smatraju kako se radi samo o hiru bogatih šeikova koji vladaju Dubaijem.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

LIVE streaming

Radio Stari Grad [aac]

Radio Stari Grad [mp3]

RSG TOP 44 [mp3]

RSG Relax [mp3]

RSG Party Time [mp3]

Ovi streaming kanali se ne emituju iz Srbije. Radio Stari grad nije odgovaran za sadržaje istih.