slogan

Pratite nas facebook twitter youtube rss

Italijanski maratonac dva dana izgubljen lutao Njujorkom

četvrtak, 05 novembar 2015 Autor/Izvor  zanimljivostidana.com

Mnogi kažu da je New York grad u kojem se nemoguće izgubiti, ipak jedan jedan Italijan proveo je dva dana lutajući američkom metropolom Njujorkom kada ga je, zbunjenog, žednog i u opremi za maraton pronašla policija grada Njujorka....
Ittalijan Đanklaudio Marengo govori samo italijanski, a od grupe sunarodnika odvojio se nakon što je prošao kroz cilj velikog maratona u Njujorku, u srcu Velike jabuke - Central parku.
Kada su ostali članovi grupe koja je na maraton došla iz italijanskog gradića San Patriđano shvatili da ne mogu da nađu Đanklaudija, pozvali su konzulat koji se odmah obratio policiji za pomoć.
Marengo je, kao i veći deo grupe sa kojom je bio u Njujorku, korisnik centra za odvikavanje od zavisnosti. Osoblje centra negiralo je da je 30-godišnji Đanklaudio imao mentalnih problema. Takođe, u vreme kada je nestao, nije uzimao nikakve lekove.
"Sigurno je da je nežna osoba, ranjiva i veoma emocionalna", objašnjavaju zaposleni u centru dodajući da je Marengu ovo bila prva poseta američkom gradu.
Kada je završio trku dugu 42,195 kilometara, nije mogao da se vrati u hotel u Kvinsu jer je izgubio cedulju sa podacima. U nadi da će sresti nekoga iz grupe, Đanklaudio je ostao u Central parku.
Kada je postalo jasno da se to neće desiti, pojeo je komad pice, proveo noć na ulici, a zatim otišao na aerodrom jer je verovao da će njegova grupa krenuti po planu ka Italiji.Pošto je izgledao kao beskućnik, obezbeđenje ga je izbacilo sa aerodroma.
Izgubljen, zbunjen i bez mogućnosti da se sporazume sa bilo kim vratio se na Menhetn i još jednu noć proveo na ulici. Vest o nestalom maratoncu dospela je u medije. Jedan njujorški policajac je u metrou čitao članak o Merengu i posumnjao da je putnik ispred njega upravo osoba koju traže.
Odmah mu je prišao, objasnio da je policajac i ubrzo ga odveo na krofnu i kafu.Iako nije povređen, Đanklaudio je kratko zadržan u bolnici zbog blaže dehidracije, nakon čega je odleteo za Milano.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

LIVE streaming

Radio Stari Grad [aac]

Radio Stari Grad [mp3]

RSG TOP 44 [mp3]

RSG Relax [mp3]

RSG Party Time [mp3]

Ovi streaming kanali se ne emituju iz Srbije. Radio Stari grad nije odgovaran za sadržaje istih.