slogan

Pratite nas facebook twitter youtube rss

Mekdonaldsov Hamburger univerzitet je teže upisati od Oksforda i Kembidža

petak, 30 oktobar 2015 Autor/Izvor  blic.rs


Univerzitet Mekdonalds Hamburger ekskluzivniji je od “Kembridža” i “Oksforda”, budući da prima samo osam od 1.000 prijavljenih kandidata.

Ukoliko ove podatke uporedite sa podacima sa prestižnih obrazovnih ustanova poput Univerziteta Oksford, gde primaju 18 odsto prijavljenih kandidata, i Univerziteta Kembridž sa 20,8 odsto, onda postaje jasno koliko je teško postati student Univerziteta Mekdonalds Hamburger.


Trenutno u svetu postoji sedam ogranaka ovog univerziteta: u Tokiju, Londonu, Ilinoisu, Sidneju, Minhenu, Sao Paulu, Šangaju, a krajem ove godine biće otvoren još jedan u Moskvi.

Na univerzitetu u Ist Finčliju, na severu Londona, studenti mogu da nauče veštine iz oblasti menadžmenta i pružanja usluga, ali i da steknu stručna znanja u oblasti razvoja rukovođenja, širenja poslovanja i operativnih postupaka kako bi se obučili za posao u oblasti menadžmenta.

Studenti mogu da steknu bačelor diplomu na 1.600 američkih koledža i univerziteta, ili zvanje hamburgerologa.

I zaposleni mogu da steknu diplomu ako završe fakultet, koji deluje od kada je osnivač Rej Krok 1961. otvorio prvi obrazovni centar u Ilinoisu.
U prvoj klasi diplomiralo je 14 studenata, a danas ima 275.000 svršenih studenata.

Samo u Ilinoisu zaposleno je 16 profesora sa punim radnim vremenom, koji predaju na 28 različitih jezika. Školovanje obuhvata vežbanja u kojima “lažni” gosti proveravaju sposobnosti studenata tako što naručuju sve veće i sve složenije obroke.

Obrazovni centar od 40 miliona dolara ima čak 17 slušaonica, tri kuhinje-laboratorije, salu sa 300 mesta i osam prostorija za “interaktivno obrazovanje”.
Tu je i Mekdonaldsov muzej “Sala nasleđa”, u kome su izložene stare uniforme i drugi eksponati, uključujući i originalno odelo Ronalda Mekdonaldsa, klovna koji je zaštitni znak restorana.

Rej Krok je kupio imperiju “Mekdonalds” 1961. godine za 2,7 miliona dolara i transformisao je u najprofitablniji lanac restorana brze hrane na svetu.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

LIVE streaming

Radio Stari Grad [aac]

Radio Stari Grad [mp3]

RSG TOP 44 [mp3]

RSG Relax [mp3]

RSG Party Time [mp3]

Ovi streaming kanali se ne emituju iz Srbije. Radio Stari grad nije odgovaran za sadržaje istih.