slogan

Pratite nas facebook twitter youtube rss

ŽELITE DA BUDETE SREĆNI? Nobelovac je izračunao da ovoliko morate da zarađujete

utorak, 27 oktobar 2015 Autor/Izvor  blic.rs


Iako mnogi tvrde da se istinska sreća nikada ne može kupiti, naučnici pak tvrde da je istinski srećan čovek onaj koji zarađuje 49.000 funti ili po današnjem srednjem kursu 8.134.000 dinara godišnje.

Prema ekonomisti i nobelbovcu Angusu Ditonu postoji računski link između činjenica koliko zarađujete i koliko ste srećni. U studiji koju je izveo 2010. godine on je zaključio da je granica između osećaja sreće i onog suprotnog osećanja negde oko 49.000 funti.

- Kao ekonomista ja imam usađeno mišljenje da je novac dobar za ljude i drago mi je da sam pronašao neke dokaze za to - rekao je Diton kada je njegova studija objavljena.

- Kada čoveku date primanja veća od 49.000 funti to neće nešto epohalno uraditi za njegovo dnevno ponašanje... ali će ih jednostavno naterati da osete da imaju bolji život - zaključio je ovaj nobelovac koji je predaovao ekonomiju na brojnim visokim školama u svetu pa i čuvenom Prinstonu.

Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio je ove godine.

Prostim matematičkim računom dolazimo do činjenice da zaista srećna osoba u Srbiji mora da ima platu veću od 677.833 dinara mesečno.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

LIVE streaming

Radio Stari Grad [aac]

Radio Stari Grad [mp3]

RSG TOP 44 [mp3]

RSG Relax [mp3]

RSG Party Time [mp3]

Ovi streaming kanali se ne emituju iz Srbije. Radio Stari grad nije odgovaran za sadržaje istih.